!Strašák všech žen - CELULITIDA!

14.10.2014 15:02

Věčný dámský problém. Ženy mají více možností, jak se s tím poprat. Některé chodí pravidelně na masáž, jiné chodí na zábaly, užívají SPA – kapsle, používají infra saunu… avšak z nějakého důvodu mezi možnostmi poskytovaných metod při léčbě celulitidy zapomněly na hirudoterapii. Přitom specialisti ve světě ji považují za nejvíc efektivní metodu, hlavně při těžkých formách a stupních celulitidy.

 

Celé tajemství spočívá v bioaktivních látkách pijavice. Pro léčení celulitidy jsou nejdůležitější hyaluronidáza a lipáza.

 

Hyaluronidáza – je látka s dvojitým účinkem. Je silným antibiotikem se silným účinkem pronikajícím skrz buněčnou stěnu a tím napomáhá pronikání jiných bioaktivních látek do organismu. Lipáza přímo štěpí tuky. Díky účinkům jiných biologicky aktivních látek ve slinách pijavice se lepší mikrocirkulace v tkáních, likviduje podlitiny a stagnační jev. Vysoká účinnost hirudoterapie se vysvětluje i další skutečností. Účinnost spočívá v obnově kapilárního prokrvování a zlepšení lymfatického systému. A tak látky, obsažené ve slinách pijavice, napomáhají štěpení tuků a snižování cholesterolu v krvi. Výsledek je zvětšení průtoku krve a roztáhnutí cév.

 

Je známo, že vznik celulitidy je spojený s narušením hormonální rovnováhy v těle. Aplikování pijavic může způsobit zmírnění a normalizaci hormonální funkčnosti těla. Kromě všech těchto skutečností pijavice zlepšují imunitní obranyschopnost, která se projevuje příznivě na celkovém zdraví člověka. Avšak přikládání pijavice nesmí být chaotické a bez zhodnocení celkového stavu člověka. Aby se dostavil výsledek, musí být řešení problému odborné a komplexní.